Action-Adventure Guides RPG Rpg Guides

7 beginners tips for No Rest for The Wicked

7 συμβουλές για όσους αποφασίσουν να ζήσουν το αριστούργημα της Moon Studios.

Όπως διαβάσατε στο official review μας το No Rest for the Wicked ήρθε για να μείνει. Ο άρτι αφιχθείς τίτλος της Moon Studios, ο οποίος έκανε την εμφάνιση του σε early access μετά από 6 χρόνια development κατέφθασε – και μάλιστα με θόρυβο – και η gaming κοινότητα ήδη τρίβει τα χέρια της. Από την μεριά μας θα σας χαρίσουμε 10 πολύτιμες συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν κατά το πρώτο σας playthrough στον μαγικό και μοναδικό κόσμο του Isola Sacra.

1.Εξερευνήστε τα στατιστικά σας και αποφασίστε το playstyle σας.

Πριν ακόμα σηκώσετε το όπλο σας κι αρχίσετε να τριγυρνάτε στον αιμοσταγή κόσμο του Isola Sacra πρέπει να αποφασίσετε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσετε τους εχθρούς σας. Θέλετε να φορέσετε βαριές πανοπλίες και να τιθασεύσετε ογκώδη όπλα; Επενδύστε στο Strength, το Stamina και το Equip Load. Είστε φαν των πιο γρήγορων επιθέσεων, των κατάνα και των leather armor; Ολοταχώς προς Dexterity. Μην επενδύσετε πόντους στο level up σε διαφορετικά στατιστικά εκτός κι αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο αντικείμενο με συγκεκριμένες απαιτήσεις.

2.Εξερευνήστε ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Επενδύστε στην εξερεύνηση και μην αφήσετε σπιθαμή που δεν θα ψάξετε κατά την περιήγησή σας στον semi-open world κόσμο του No Rest For The Wicked. Είναι αντιληπτό ότι για κάποιους μπορεί να αποτελεί μια βαρετή διαδικασία, αλλά οι απαιτήσεις των crafting mechanics σε φαγητά, potions και άλλα consumables είναι μεγάλη και ιδιαιτέρως κρίσιμη. Πηγαίντε εκεί που πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να πάτε και σκαρφαλώστε σε λόφους που φαίνονται να μην έχετε πρόσβαση. Κολυμπήστε με όσο stamina σας απέμεινε από το ένα νησάκι στο άλλο και πηδήξτε σε σημεία που δεν φανταζόσασταν ότι μπορείτε να φτάσετε. Θα εκπλαγείτε με αυτά που μπορεί να βρείτε. Ένα φαγητό ή ένα potion παραπάνω μπορεί να κάνει διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.

3.Αξιοποιήστε τα Ichors σας.

Κάθε major boss το οποίο θα εξοντώνετε θα σας δίνει ένα υλικό ονόματι Plague Ichor, το οποίο αποτελεί το κατά τεκμήριο σημαντικότερο consumable του παιχνιδιού. Το συγκεκριμένο αντικείμενο θα το προσκομίζετε στον Watcher, τον οποίο θα γνωρίσετε στο Rookery μέσα στην μεγάλη πόλη του Sacrament. Κάθε φορά που θα παραδίδετε θα σας δίνει την δυνατότητα να ξεκλειδώστε κάποιο πλεονέκτημα όπως επιπλέον Ring Slots, επιπλέον Resource Slots, Item Slots κτλ. Η δική μας συμβουλή είναι το πρώτο Ichor να επενδυθεί στο ένα επιπλέον Ring Slot και τα δύο επόμενα στα Resource Slots (πιστέψτε με θα τα χρειαστείτε).

4.ΠΡΟΣΟΧΗ στο equip load του χαρακτήρα σας.

Ο χαρακτήρας σας, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των soulslike παιχνιδιών, μπορεί να σηκώσει ένα συγκεκριμένο αριθμού βάρους στα αντικείμενα που φοράει. Το συγκεκριμένο mechanic δεν αφορά τα αντικείμενα του Inventory παρά μόνο τα αντικείμενα τα οποία κάνετε equip. Αν περάσετε τον μέγιστο αιρθμό βάρους θα γίνεται encumbered και δεν θα μπορείτε ούτε να τρέξετε ούτε να πραγματοποιήσετε τα απαιτούμενα dodge rolls στις μάχες σας. Κατά το playthrough θα συναντήσετε αντικείμενα όπως δαχτυλίδια και πανοπλίες, οι οποίες θα σας δίνουν συγκεκριμένα modifiers τα οποία είτε θα μειώνουν το βάρος των αντικειμένων που φοράτε είτε θα σας επιτρέπουν μεγαλύτερο φορτίο βάρους. Η συμβουλή μας για την αρχή τουλάχιστον του παιχνιδιού, είναι σε κάθε level up, το οποίο σας δίνει 3 πόντους να επενδύετε τον 1 στο Equip Load του χαρακτήρα σας.

5.Επενδύστε στο Crafting System.

Εξερευνήστε – μαζέψτε – δημιουργήστε. Το τρίπτυχο της επιβίωσης στο No Rest for the Wicked. Μην φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε τα resources που μαζέψατε με τόσο κόπο. Μαγειρέψτε φαγητά, δημιουργήστε potions, κάντε upgrades και Infuse τον εξοπλισμό σας. Δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε στο παιχνίδι αν δεν επενδύσετε στο πολύπτυχο και δημιουργικότατο crafting system του παιχνιδιού.

6.Durability εκπέμπει SOS.

Ξεχάστε ότι γνωρίζατε μέχρι τώρα στα παρόμοια παιχνίδια που έχετε ασχοληθεί. Αν το durability του εξοπλισμού σας φτάσει στο 0 θα πρέπει να αποχαιρετήσετε το πολύτισμο σπαθί σας και την φανταχτερή πανοπλία σας. Επισκεφθείτε τον blacksmith και κάντε repair ή χρησιμοποιήστε το Durability Dust που θα βρείτε στο διάβα σας για να επισκευάσετε τα αντικείμενά σας.

7.Danos και Building Projects

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη στην πόλη του Sacrament ένας από τους πρώτους NPC που θα συναντήσετε είναι ο πολυπράγμων Danos. Ο συγκεκριμένος NPC έχει αναλάβει την ανοικοδόμηση του Sacrament και ζητά την συνεισφορά σας ώστε να το καταφέρει. Θα επισκευαστούν σημεία της πόλης τα οποία θα σας ανοίξουν shortcuts για πιο γρήγορη πρόσβαση σε καίρια σημεία όπως ο Watcher και η αγορά και θα αναβαθμιστούν vendors όπως ο blacksmith και η enchantress. Ως πρώτο project σας συμβουλέυουμε να επιλέξετε το Lodging Staircase, το οποίο θα σας δώσει άμεση πρόσβαση μεταξύ πλατείας και Rookery. Ως δεύτερο σας συμβουλέυουμε να αναβαθμίσετε τον Fillmore, ο οποίος είναι ο blacksmith του παιχνιδιού, καθώς θα σας ανοίξει το furnace όπου θα μπορείτε να “λιώσετε” τα ορυκτά σας με σκοπό τα πραγματοποιήσετε τα απαραίτητα upgrade του εξοπλισμού σας.

Καλή απόλαυση σε όλους τους Cerims.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

LIVE on Twitch OFFLINE on Twitch