.Reviews RPG

No Rest for the Wicked Early Access : Our Review

Do you think you have what it takes ?

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία παραγωγής Moon Studios που μας παραχώρισε copies για το παιχνίδι. #NoRestForTheWicked

Πριν ξεκινήσω να πω οτιδήποτε για το No Rest for the Wicked, θέλω να τονίσω πως το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι για όλους. Δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμα Hack and slash Action RPG game του στυλ Diablo 4, Last Epoch ή οποιοδήποτε RPG έχετε παίξει στο παρελθόν.

Τι ακριβώς είναι το No Rest for the Wicked;

Το No Rest for the Wicked είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό Action “Soulslike” RPG game όπου θα πρέπει πραγματικά να «φτύσετε αίμα» για να μπορέσετε να επιβιώσετε στον σκοτεινό φανταστικό κόσμο του, καθώς θα πρέπει να προσέξετε κυριολεκτικά τα πάντα στο παιχνίδι και το παραμικρό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο και να προκαλέσει τον θάνατό σας.

Πραγματικά μπορείτε να πεθάνετε από τα πάντα στο παιχνίδι, είτε από φυσικά αίτια, όπως να πνιγείτε κολυμπώντας στην θάλασσα αν ξεμείνετε από αντοχή, να πεθάνετε από πτώση από κάποιον γκρεμό, ή να πεθάνετε από οποιοδήποτε πλάσμα που περιφέρεται στον κόσμο του No Rest for the Wicked, είτε αυτό είναι απλά κάποιος υπερφυσικά παραμορφωμένος αρουραίος, είτε κάποιο καβούρι στην παραλία, είτε φυσικά από οποιονδήποτε εχθρό βρεθείτε αντιμέτωπος, από low level enemy, έως και τα ιδιαίτερα “Hard to die”, Boss fights.

Μπορεί το No rest for the Wicked να είναι εφιάλτης για αρκετούς που δοκίμασαν το παιχνίδι χωρίς να ξέρουν που πάνε να μπλέξουν, αποτελεί όμως τον παράδεισο για όσους από εμάς έχουμε πεθάνει αμέτρητες φορές στον κόσμο των Soulsborne παιχνιδιών και έννοιες όπως dodge, parry και stamina έχουν καταγραφεί στο υποσυνείδητο και μας έχουν γίνει πλέον αυτόματη κίνηση, καθώς αν τα παραπάνω που ανέφερα δεν έχουν αποτυπωθεί στον εγκέφαλο σου, δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να μπορέσεις να επιβιώσεις στον βάναυσο, βίαιο κόσμο οποιουδήποτε Soulsborne, Soulslike παιχνιδιού και ούτε θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στο Action RPG game που ακούει στο όνομα No Rest for the Wicked.

You have Been Warned !

Έχοντας ειπωθεί αυτά, θεωρώ πως σας έχω προειδοποιήσει, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για την φράση “You Died” καθώς θα συμβεί πολλές φορές, όπως γίνεται σε όλα τα «Soulslike» παιχνίδια, είναι αναπόφευκτο κακό και κάτι το οποίο θα πρέπει να το συνηθίσετε.

Οπότε γερά νεύρα, υπομονή, αντοχή, επιμονή και προετοιμαστείτε για ένα υπέροχο ταξίδι στον υπέροχο Φανταστικό κόσμο του No rest for the Wicked.

The Lore of No Rest for the Wicked

Βρισκόμαστε στο έτος 841, Ο βασιλιάς Harol είναι νεκρός. Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα στον κόσμο του No Rest for the Wicked και φήμες βγαλμένες από αρχαίες προφητείες κάνουν λόγο για την επιστροφή μιας μεγάλης πανούκλας γνωστή με το όνομα “Pestilence”.

Είσαι ένας Cerim, μέλος μια αρχαίας αίρεσης όπου έχει ορκιστεί πίστη στην καταπολέμηση της πανούκλας και σας έχουν καλέσει να διερευνήσετε τις φήμες και να διαπιστώσετε αν είναι αληθής ή όχι.

Το παιχνίδι ξεκινάει καθώς επιβιβάζεστε σε ένα εμπορικό πλοίο με προορισμό την περιοχή Isola Sacra. Στο ταξίδι προς τον προορισμό σας δέχεστε επίθεση από μια ομάδα ανταρτών που αποκαλούνται “The Risen“, το καράβι συγκρούεται με τους βράχους του νησιού και εσείς ξυπνάτε ως ναυαγός ξεβρασμένος στις ακτές της Isola Sacra. Είστε σχεδόν γυμνός και άοπλος.

Στην προσπάθειά σας να ανακτήσετε τις αισθήσεις σας και να προσανατολιστείτε εξερευνώντας το νησί, παγιδεύεστε ανάμεσα σε έναν τεράστιο πολιτικό αγώνα και προσπαθείτε να επιβιώσετε.

Ο κόσμος του No Rest for the Wicked

Οι δημιουργοί του παιχνιδιού έχουν δηλώσει ότι το No Rest for The Wicked διαθέτει ένα «ζωντανό» σύστημα, καθιστώντας τον κόσμο της Isola Socra συνεχώς μεταβαλλόμενο και ιδιαίτερο.

Αυτό το σύστημα θα κάνει το παιχνίδι συναρπαστικό χωρίς να δημιουργεί κενές περιοχές, ακόμα κι αν τις έχετε ήδη καθαρίσει στο παρελθόν. Πολλές φορές θα βρεθείτε σε περιοχές που έχετε ήδη εξερευνήσει και θα διαπιστώσετε πως τώρα υπάρχουν διαφορετικά τέρατα και διαφορετικές προκλήσεις να αντιμετωπίσετε.

Ο κόσμος του παιχνιδιού είναι γεμάτος από εκπλήξεις. Θα υπάρχουν αρκετές φορές που θα χρειαστεί να αναρριχηθείτε σε βουνά, άλλες να κολυμπήσετε στην θάλασσα, να περπατήσετε μέσα από δάση, να ανακαλύψετε κρυφά μονοπάτια τα οποία θα σας αποκαλύψουν σπηλιές όπου δεν έχει πατήσει το πόδι του κανένας , ανακαλύπτοντας κρυμμένους θησαυρούς ή πολλές φορές απλά θα βρεθείτε αντιμέτωπος με τέρατα τα οποία θα σας οδηγήσουν στον θάνατό σας.

Κάθε βήμα σας μπορεί να αποβεί μοιραίο, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί στην κάθε σας κίνηση.

Gameplay of No Rest for the Wicked

Το σύστημα μάχης είναι βγαλμένο από τον κόσμο του Dark Souls, καθώς θα πρέπει να κάνετε καλό συνδυασμό parry, διατήρηση του stamina σας, dodge και θα πρέπει να προσαρμόσετε την τακτική σας αναλόγως τον κάθε εχθρό που θα έχετε αντιμέτωπο.

Το παιχνίδι περιέχει όλα αυτά που έχει ένα προσφέρει κάθε γνωστό RPG παιχνίδι, όπως Diablo, Path of Exile, Last Epoch, παντρεύοντάς το στυλ μάχης με το Dark Souls και παράλληλα απαιτεί στοιχεία επιβίωσης βγαλμένα από Survival παιχνίδια όπως το Valheim, Conan Exiles, καθώς θα πρέπει να ψαρέψεις για να πιάσεις ψάρια, να σκάψεις στην γη για να συλλέξεις φρούτα, πατάτες και διάφορα υλικά τα οποία θα χρειαστείς στην πορεία όπου έχοντας στην κατοχή σου τις κατάλληλες συνταγές θα μπορείς να μετατρέψεις σε health potion.

Πραγματικά πρόκειται για μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα παραμείνει ανεξίτηλα γραμμένη στο μυαλό σας.

Locations and map of No Rest of the Wicked

Στην Early Access μορφή του παιχνιδιού, ουσιαστικά υπάρχουν 5 διαφορετικές τοποθεσίες όπου μπορείς να εξερευνήσεις και η βασική πόλη του παιχνιδιού.

Αυτές οι τοποθεσίες χωρίζονται στις παρακάτω :

 • The Shallows : Είναι η πρώτη περιοχή όπου θα συναντήσεις στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Είναι η ακτή του νησιού όπου θα βρεθείς ναυαγός μετά την σύγκρουση του καραβιού και είναι τα πρώτα βήματα εξερεύνησης που θα κάνεις στο παιχνίδι.
 • Mariner’s Keep: Ουσιαστικά εδώ ακριβώς είναι και το σημείο που θα πάρεις μια πρώτη γεύση από το τι έπεται να συναντήσεις στο παιχνίδι, από τον τρόπο μάχης, έως και τον τρόπο όπου θα πρέπει να λύσεις κάποια Puzzle που διαθέτει το παιχνίδι, όσον αφορά να βρεις κλειδιά που χρειάζονται για να ανοίξεις πόρτες, όπου θα σε οδηγήσουν σε λάφυρα, ή materials όπου θα χρειαστείς για την εξέλιξη του χαρακτήρα σου.
 • Orban Glades: Μια περιοχή όπου κρύβει πολλά μυστικά τα οποία αν καταφέρεις να αποκαλύψεις θα ανταμειφθείς γρήγορα στο παιχνίδι και θα σου φανούν χρήσιμα στην πορεία.
 • Sacrament: Η βασική και μοναδική πόλη όπου θα συναντήσεις στην Early Access μορφή του παιχνιδιού. Για να μπορέσεις να πας εδώ θα πρέπει πρώτα να καταφέρεις να εξολοθρεύσεις το πρώτο ουσιαστικό Boss του No Rest for the Wicked. Εδώ θα βρεις όλους τους vendors, NPCs που θα χρειαστείς στο παιχνίδι. Επίσης εδώ θα είναι και ο τόπος διανομής σου, καθώς αργότερα σου δίνεται η δυνατότητα να αγοράσεις δικό σου σπίτι.
 • Nameless Pass: Η επόμενη περιοχή που θα συναντήσεις μετά την πόλη, όπου θα βρεις περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς για να κάνεις upgrade τον εξοπλισμό του χαρακτήρα σου. Περιοχή με περισσότερες προκλήσεις και δυνατότερους εχθρούς
 • Black Trench: Η υπόνομοι κάτω από την πόλη Sacrament, όπου θα χρειαστεί να επισκεφθείς καθώς εκεί θα βρεθείς αντιμέτωπος και με το δεύτερο Main Boss του παιχνιδιού.

Whispers

Στο No Rest for the Wicked δεν υπάρχει η δυνατότητα save, αλλά όπως όλα τα Soulslike παιχνίδια, σε κάθε βασική περιοχή θα βρεις τα Whispers ή αλλιώς τα λεγόμενα Bonfire τα οποία θα χρησιμεύουν ως checkpoints. Μετά τον θάνατό του χαρακτήρα σας, ο ήρωας σας θα επιστρέψει στο τελευταίο whisper που είχατε επισκεφθεί.

Επίσης είναι και ο μοναδικός τρόπος fast travel πίσω στην πόλη.

Fire Pit

Ο τρόπος όπου ο ήρωας σας θα μπορεί να ετοιμάζει γεύματα εφόσον έχετε τα υλικά που χρειάζονται, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στον κόσμο του No rest for the Wicked.

Για μερικά γεύματα προϋποθέτει να έχει βρει την συνταγή προτού μπορέστε να τα μαγειρέψετε.

Chests

Σεντούκια γεμάτα λάφυρα τα οποία θα βρείτε στην εξερεύνηση σας σε όλο τον κόσμο του παιχνιδιού.

Άλλες φορές θα είναι φανερά σε διάφορες γωνιές του χάρτη, ενώ αρκετές φορές θα βρίσκονται κρυμμένα σε σπηλιές ή σε κρυφές τοποθεσίες.

Vendors

Στο παιχνίδι θα πρέπει συνεχώς να αλληλοεπιδράτε με έμπορους και ειδικούς NPCs που θα σας προσφέρουν διάφορες υπηρεσίες η οποίες θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες για την εξέλιξη του εξοπλισμού σας αλλά και στην πορεία του παιχνιδιού. Αυτοί είναι η παρακάτω:

Filmore

Είναι ο πρώτος NPC που θα συναντήσετε καθώς προχωράτε στις αρχικές περιοχές του παιχνιδιού.

Θα πρέπει να τον ελευθερώσετε από το Mariner’s Keep, καθώς βρίσκετε φυλακισμένος από τους αντάρτες της ομάδας Risen.

Αφού τον βοηθήσετε θα μπορείτε αργότερα να τον βρείτε στην πόλη του Sacrament.

Είναι ουσιαστικά ο Blacksmith του παιχνιδιού, όπου θα μπορείτε να κάνετε repair τον εξοπλισμό σας, Upgrade τα όπλα και την πανοπλία σας.

Mira and Meri

Εργάζονται ως ράφτες στην πόλη του Sacrament.

Διαθέτουν υπηρεσίες υψηλής ραπτικής και μέσω αυτών θα μπορείτε να προμηθευτείτε υλικά που θα σας φανούν χρήσιμα για την αναβάθμιση της πανοπλία σας.

Eleanor

Είναι ουσιαστικά ο Occultist του παιχνιδιού.

Μέσω αυτήν θα μπορείτε να τοποθετήσετε μαγικά στον εξοπλισμό σας, να προμηθευτείτε, gems και διάφορα άλλα ξόρκια τα οποία θα σας βοηθήσουν να γίνεται πιο δυνατοί .

Whittacker

Ένας ευγενικός γέροντας, ο οποίος είναι άψογος γνώστης της ξυλείας.

Θα σας πουλάει είδη κατοικίας και μερικά σχέδια για να μπορέσετε να φτιάχνεται πράγματα μόνοι σας και να επιπλώσετε το σπίτι σας.

Grinnich

O Πολυταξιδεμένος έμπορος του παιχνιδιού, όπου θα μπορείτε να αγοράζεται διάφορα πράγματα από materials ως όπλα αλλά και σχέδια για να μπορέσετε να δημιουργείται πράγματα μόνοι σας.

Caroline

Είναι η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας της πόλης του Sacrament.

Επίσης είναι η σύζηγος του σεφ Gordon και θα σας αναθέσει σαν αποστολή να τον βρείτε και να το διασώσετε.

Στην πρώτη σας συνάντηση σας η ταβέρνα θα είναι καταστραμμένη έπειτα από πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει.

Αργότερα στο παιχνίδι θα την βοηθήσετε να την ξανακτίσει.

Gordon

O σεφ της πόλης. Θα τον συναντήσετε πρώτα ως μέρος ενός Quest που θα σας αναθέσει η Caroline η γυναίκα του.

Εφόσον τον διασώσετε, θα τον βρείτε διαθέσιμο ως πωλητή στην πόλη όπου θα μπορείτε να αγοράσετε φαγητά και υλικά τα οποία θα σας χρησιμεύουν όσον αφορά στην ζωή του χαρακτήρα σας.

Markos

Είναι ένας εκκεντρικός ηλικιωμένος alchemist.

Θα πρέπει να τον βρείτε σε μια κρυφή τοποθεσία, στην σπηλιά Iona’s Cavern για να σας αναθέσει κάποιο αποστολή, την οποία εφόσον φέρετε εις πέρας θα τον έχετε διαθέσιμο στην πόλη.

Maker Danos

Ο χαρακτήρας όπου είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη όλων των κατασκευαστικών έργων στο Sacrament.

Οι παίκτες θα μπορούν να μιλήσουν μαζί του για να δουν όλα τα Building projects που μπορούν να αναλάβουν όταν έχουν αρκετά υλικά.

Bosses

Στην Early Access μορφή του παιχνιδιού, αυτή την στιγμή υπάρχουν ουσιαστικά τρία διαφορετικά Bosses.

Πρόκειται για μεγαλύτερους πιο ισχυρούς εχθρούς που θα συναντήσετε στο No Rest for the Wicked. Κάθε Boss είναι ιδιαίτερο και μοναδικό και διαθέτει ένα συγκεκριμένο σύνολο κινήσεων και mechanics όπου εσείς καλείστε να νικήσετε.

Θα πρέπει να ξεσκονίσετε όλες τις γνώσεις και εμπειρία που διαθέτετε και έχετε συγκεντρώσει από όλη την Soulslike/Soulsborne θητεία σας για να μπορέσετε να βρείτε τις αδυναμίες του κάθε Boss. Η επιτυχής νίκη κάθε Boss θα σας δώσει ένα σύνολο ανταμοιβών.

Τα διάφορα Boss που θα συναντήσετε στο παιχνίδι είναι τα παρακάτω:

Warrick The Torn

Είναι το πρώτο Boss που θα συναντήσετε στο παιχνίδι. Πρόκειται για ένα παραμορφωμένο, μεταλλαγμένο πλάσμα που έχει 4 πόδια και ουσιαστικά κατασπαράζει οτιδήποτε βρεθεί στο πέρασμα του.

Θα χρειαστεί να το νικήσετε για να ανοίξει η πύλη της πόλης του Sacrament και να μπορέσετε να συνεχίσετε την πορεία σας στο No Rest for the Wicked.

Falstead Darak

Το δεύτερο Boss του παιχνιδιού, ο ηγέτης της ομάδας ανταρτών The Risen. Θα πρέπει να τον αντιμετωπίσετε δύο φορές. Η πρώτη σας συνάντηση θα είναι στην περιοχή Mariner’s Keep και αργότερα θα το βρείτε στην περιοχή The Black Trench, όπου θα δώσετε και την τελική μάχη.

The Riven Twins

Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο Boss που θα συναντήσετε στην early Access του παιχνιδιού. Είναι συνενωμένα δίδυμα που χαρακτηρίζονται ως αιρετικοί και είναι κρατούμενοι.

Θα χρειαστεί να τον αντιμετωπίσετε κατόπιν «εντολής» της Madrigal.

Bounties & Challenges

Μόλις ολοκληρώσετε το πρώτο Boss και στην συνέχεια φτάσετε στην πόλη Sacrament, Θα βρείτε έναν NPC με το όνομα Captain Randolph. Από αυτόν θα μπορείτε να παίρνετε “Special Quests”, υπό την μορφή Bounties και Challenges.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε διαφορετικά πράγματα να κάνετε έτσι ώστε να μην σας φαίνεται μονότονο το παιχνίδι. Υπάρχουν challenges και Bounties σε καθημερινή βάση, όπου ολοκληρώνοντάς τα θα ανταμειφθείτε με χρήματα αλλά και σπέσιαλ όπλα ή υλικά, αλλά και εβδομαδιαία όπου θα έχουν μεγαλύτερες προκλήσεις και πολλές φορές θα καλείστε να σκοτώσετε κάποιο special Boss.

The End Game of No Rest of the Wicked

Αν είχατε την εντύπωση πως ολοκληρώνοντας και το τρίτο Boss έχετε τελειώσει με το παιχνίδι, τότε είστε γελασμένος. Όπως κάθε Action RPG game, έτσι και εδώ η εταιρεία παραγωγής Moon Studios μας παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο και άκρως απαιτητικό End Game System.

Cerim Crucible

Για τους πιο απαιτητικούς σκληροπυρηνικούς παίκτες, το No Rest for the Wicked διαθέτει μια πρόκληση που όμοια της δεν υπάρχει σε πολλά παιχνίδια. Το όνομα του είναι Cerim Crucible και ουσιαστικά αποτελεί το βασικό End game system του παιχνιδιού.

Εφόσον ολοκληρώσετε και νικήσετε το τρίτο βασικό Boss του παιχνιδιού, θα σας δοθεί ένα Quest με τίτλο “Spoken And Unspoken” όπου ουσιαστικά θα βρεθείτε σε μια τοποθεσία όπου θα πρέπει λύσετε έναν γρίφο και να βρείτε πως μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτήν.

Χρησιμοποιώντας το αίμα σας και ένα υλικό με όνομα Fallen Ember Θα μπορέσετε να ανοίξετε τις πύλες του Dungeon και να έχετε πρόσβαση σε αυτό.

Εκεί θα πρέπει να επιβιώσετε από ένα σωρό ιδιαίτερα απαιτητικούς εχθρούς και να κατεβείτε επτά επίπεδα οπού θα βρεθείτε αντιμέτωπος με ότι πιο δύσκολο έχετε συναντήσει έως τώρα. Πρόκειται για το End game Boss.

Echo Knight

Ο Echo Knight είναι ένας καβαλάρης όπου θα πρέπει να νικήσετε για να καταφέρετε να ολοκληρώσετε το Cerim Crucible Dungeon. Είναι ένα από τα πιο δύσκολα boss που έχετε αντιμετωπίσει έως τώρα και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σύνοψη

Ότι έχουμε αναφέρει έως τώρα πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο Chapter του παιχνιδιού. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των δημιουργών δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

Το No Rest for the Wicked είναι ένα άκρως ιδιαίτερο και απαιτητικό παιχνίδι. Για όσους δεν έχουν εμπειρία με τίτλους όπως Dark Souls, Sekiro, Bloodborne και δεν έχουν εξοικειωθεί με τα mechanics Soulsborne και Soulike παιχνιδιών σίγουρα θα δεινοπαθήσουν μέχρι να συνηθίσουν ένα τέτοιο είδους παιχνίδι.

Πρόκειται πραγματικά για ένα διαμάντι μοναδικό στο είδος του και η Moon Studios χαρίζει μια νέα πορεία στο genre,όπου θα σηματοδοτήσει το μέλλον των Action RPG παιχνιδιών.

Ευχόμαστε σύντομα να δούμε την εξέλιξη του No Rest for the Wicked όπου βέβαια θα είμαστε εκεί να αναλύσουμε βήμα προς βήμα.

Διαβάστε επίσης το Guide για Beginers στο άρθρο με τίτλο : 7-beginners-tips-for-no-rest-for-the-wicked

Επίσης ακολουθείστε μας στο RPG YouTube Κανάλι μας όπου έχουμε το Walkthrough αλλά και Playlist με οδηγούς για το παιχνίδι

 • 88%
  Ιστορία & Πλοκή - 88%
 • 100%
  Gameplay - 100%
 • 94%
  Graphics, Design and Audio - 94%
 • 94%
  Soulike - 94%
 • 88%
  Replayability - 88%
 • 80%
  Graphic Optimization - 80%
 • 100%
  uniqueness - 100%
 • 92%
  end Game - 92%
92%

Summary

Πρόκειται πραγματικά για ένα διαμάντι που όμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί έως τώρα. Ο συνδυασμός, Action RPG με Soulslike fighting style και τα Survival στοιχεία που έχει το No Rest for the wicked το κάνουν μοναδικό και ευχόμαστε να δούμε σύντομα την συνέχεια του παιχνιδιού.

Packo Ramas

administrator
Old School Gamer, Played Games Since the Age of dinos. Software Programmer, Web Designer and Programmer, Multimedia Programmer, Creator of Gamehauntings, Streamer&YouTuber

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

LIVE on Twitch OFFLINE on Twitch