.Reviews RPG

Remnant 2 Review

From the Ashes … to Ashes

Με τις δύο αυτές προτάσεις, πίσω στο 2019, η Gunfire Games προλόγιζε στα social media ένα από τα πιο υποτιμημένα παιχνίδια όλων των εποχών. Ο λόγος για το Remnant: From the Ashes το πρώτο εκ των δύο action rpg του franchise αφού εδώ και λίγους μήνες έχει κυκλοφορήσει και το Remnant 2 προσθέτοντας ακόμα ένα διαμάντι στο στέμμα των developers. Εξάλλου από τις 17 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτος οι fans της σειράς έχουν την ευκαιρία να πάρουν στα χέρια τους και το πρώτο DLC του παιχνιδιού ονόματι “The Awakened King” με δύο ακόμα να βρίσκονται “στον δρόμο” κατά δήλωσητων υπευθύνων.

The world lies in ruins. It’s time to retake what was lost.

Τι είναι όμως το Remnant 2?

Πρόκειται για ένα πανάξιο συνεχιστή του προκατόχου του, για ένα third person shooter action rpg με soulslike νότες στην συνταγή του. Ακούγεται spicy; Σας διαβεβαιώνω ότι είναι και με το παραπάνω. Εν συντομία, σε ότι αφορά την πλοκή, ο παίχτης έχει στον έλεγχο του έναν επιζώντα, ο οποίος αποτελεί την τελευταία ελπίδα διάσωσης του multiverse από το “The Root” μία φυλή μοχθηρών πλασμάτων, η οποία απειλεί να “καταβροχθίσει” το σύμπαν.

Ξεκινώντας έχετε την επιλογή να διαλέξετε από κάποια βασικά classes, τα οποία στο Remnant ονομάζονται Archetypes και ανάλογα με την επιλογή που θα κάνετε θα προσαρμόσετε και το playstyle σας. Εδώ θα κάνουμε ένα μικρό break καθώς θα πρέπει να τονίσουμε δύο στοιχεία τα οποία συνδράμουν στον καινοτόμο χαρακτήρα του παιχνιδιού συγκριτικά με άλλα παιχνίδια του είδους. Ο παίχτης διαλέγει ένα Archetype με το οποίο θα ξεκινήσει και κατά την διάρκεια του playthrough μπορεί να προσθέσει ακόμα ένα ως secondary λαμβάνοντας και από αυτό τα δικά του πλεονεκτήματα. Επίσης έχει την δυνατότητα να κάνει reroll ανά πάσα στιγμή και να επιλέξει διαφορετικό archetype ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια του να σώσει το σύμπαν.

Τα διαθέσιμα class είναι τα εξής:

 • Alchemist
 • Archon
 • Challenger (Starting Class)
 • Engineer
 • Explorer
 • Gunslinger
 • Handler (Starting Class)
 • Hunter (Starting Class)
 • Invader
 • Medic (Starting Class)
 • Summoner
 • Ritualist (DLC class)

Εκτός των τεσσάρων starting Archetypes που υποδεικνύονται σε παρένθεση οι παίχτες έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε απ’ όλα τα υπόλοιπα κατά την διάρκεια ενός και μοναδικού playthrough. Το πως μπορούν να το κάνουν αυτό χρίζει ξεχωριστού άρθρου καθώς κάποια αποκτούνται εύκολα και κάποια άλλα θα χρειαστούν τόνους ιδρώτα και υπομονής. Όλα στον καιρό τους όμως.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνει το Remnant 2 τόσο μοναδικό είναι τα ΆΠΕΙΡΑ κρυμμένα μυστικά που καλούνται οι παίχτες να ανακαλύψουν. Κι αν κάποια έχουν την δυνατότητα να τ’ ανακαλύψουν μόνοι τους για κάποια άλλα θα χρειαστούν την βοήθεια του μαγικού κόσμου του internet καθώς πρόκειται για mechanics τα οποία εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως ο χρόνος. Κι όταν γράφουμε χρόνος εννοούμαι ο πραγματικός χρόνος γιατί για παράδειγμα για ν’ ανοίξει ένα συγκεκριμένο territory και η λήψη ενός συγκεκριμένου αντικειμένου απαιτείται η ολοκλήρωση μιας ολόκληρης περιοχής (υπό προϋποθέσεις) και η επιστροφή του παίχτη στο αντίστοιχο map 24 – πραγματικές – ώρες αργότερα. Οπότε αντιλαμβάνεστε την πολυπλοκότητα την οποία θα βιώσετε παίζοντας το παιχνίδι.

Ακόμα οφείλουμε να επισημάνουμε ένα στοιχείο, το οποίο χαρακτηρίζει ολόκληρη την σειρά και φυσικά παραμένει και στον δεύτερο τίτλο της Gunfire Games. Κάθε playthrough το οποίο θα κάνετε θα είναι διαφορετικό από το προηγούμενο. Δεν θα συναντήσετε τα ίδια boss, τα ίδια quest ακόμα και τα ίδια αντικείμενα. Και προσθέτει ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο σε ότι αφορά το replayability του παιχνιδιού, το οποίο ενισχύεται περισσότερο από το Adventure Mode. Τι είναι το Adventure Mode; Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μία από τις περιοχές του παιχνιδιού στο Main Campaign σας δίνεται η δυνατότητα να παίξετε όσες φορές και με όποιο τρόπο θέλετε την συγκεκριμένη περιοχή ώστε να αναζητήσετε κάθε πιθανό κι απίθανο αντικείμενο ή quest το οποίο αναζητάτε για το build σας. Τελειώσατε εκ νέου το Losomn για παράδειγμα; Μπορείτε να κάνετε reset την περιοχή και φτου κι απ’ την αρχή.

Ένα από τα πιο δυνατά προτερήματα του Remnant 2 αφορά το co-op στοιχείο του καθώς όπως και στο πρώτο μέρος της σειράς (Remnant From the Ashes) παραμένει απολαυστικό. Έχετε την δυνατότητα να συνεργαστείτε με ακόμα δύο παίχτες με την μόνη διαφορά ότι ακόμα δεν υπάρχει crossplay μεταξύ PC, Xbox και PS5. Και λέμε ακόμα γιατί κατά δήλωση της ίδιας της εταιρείας σε ερώτηση που έγινε στο reddit πριν ένα μήνα αποκαλύφθηκε ότι η υλοποίηση του crossplay θα είναι διαθέσιμη πολύ σύντομα. Οπότε για μια ακόμη φορά το community επιτέλεσε το έργο του.

Comment
byu/Sslazz from discussion
inremnantgame

Σε ότι αφορά το προσφάτως released DLC «The Awakened King» (το πρώτο από τα 3, τα οποία είναι στο πλάνο των developers) η συνταγή παραμένει η ίδια με το κυρίως παιχνίδι. Γίνεται διαθέσιμο αφού ολοκληρώσετε τουλάχιστον μια φορά το main campaign και θα κληθείτε να περιηγηθείτε σε νέα περιοχή (κατά το ήμισυ) με νέα bosses (αλλά και παλιά – no spoilers here), νέα items και φυσικά την προσθήκη ενός archetype ακόμα αυτό του Ritualist, το οποίο κατά την άποψη του συντάκτη είναι απολαυστικό. Σε όσους είχαν αποκτήσει ή πρόκειται να αποκτήσουν την μεγάλη έκδοση του παιχνιδιού το
DLC θα το βρουν αυτόματα στον λογαριασμό τους.

Σε γενικές γραμμές το Remnant 2 συνεχίσει στα επιτυχημένα χνάρια του προκατόχου του προσθέτοντας ακόμα περισσότερα στοιχεία στην συνταγή του, τα οποία χρίζουν το παιχνίδι ως ένα από τα καλύτερα του 2023.

 • 85%
  Story & Plot - 85%
 • 95%
  Gameplay - 95%
 • 90%
  Graphics, Design & Audio - 90%
 • 85%
  Soulslike - 85%
 • 95%
  Replayability - 95%
 • 98%
  Multiplayer & Game Length - 98%
91.3%

Summary

To Remnant 2 είναι άξιος συνεχιστής του προκατόχου του και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να το παίξετε. Το παιχνίδι απογειώνεται στο co-op κι εφόσον ασχοληθείτε κι αφιερώσετε χρόνο και προσπάθεια θα αποζημιωθείτε και με το παραπάνω. Ένας από τους τίτλους της χρονιάς.

3 Comments

 • Nick Sideris
  Nick Sideris 12 Δεκεμβρίου, 2023

  Very nice review. Keep up the good work!! ❤️

 • Panagiota M
  Panagiota M 12 Δεκεμβρίου, 2023

  Αυτο ειναι και το ζητουμενο , η συνεχιση του προκατοχου , και επιπλεον επιτυχημενα στοιχεια , ωστε να συνεχισει να ειναι ενα απο τα καλυτερα παιχνιδια .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

LIVE on Twitch OFFLINE on Twitch